Hemmafrid

Mamma tyckte inte att jag skulle gå till skolan idag... Nej, jag hade ju bara idrott så det spelade väl ingen roll tyckte hon! x)

Men jag tog mig till skolan och genomled vattentramp, flyt, längddyk och hoppdyk! Så nu har jag klarat simningen! Ingen mer simning på idrotten, fett skönt.

Sen blev jag tvingad att åka raka vägen hem för att jobba hemsidor. Och ja, det behöver jag. Men jag hade hellre stannat i skolan och umgåtts med mina vänner och spelat King!

Men ska försöka lista ut ett flashproblem jag har och lägga upp ett nytt schema på Magasinets hemsida. Snart är det nog dags för publicering också! Spännande!

Fick svar från Linköpings Universitet om att skugga en student. Så det ska väl bli nästa eller nästnästa vecka! Det tar en jääävla tid att åka till Linköping så det kommer bli en lång dag! Tåg dit kvart i sju och tåg hem kanske halv sju? 4h tar det att åka dit, sen 4h hem igen! Jeeeeesus! Trött kommer man nog bli! Vi får se hur det går, jag vill ju dit och utforska och hinna göra något inte bara kolla och dra igen.

Spännande blir det nog iaf!




Min söndag

Har haft en seg söndag. Har bara spelat lite WoW och bara latat mig. Mår fortfarande inte så bra alls. Mina ögon cpar sig och jag snorar och är allmänt... sjuk.

Har skaffat mig en sida på facebook. Angett mig som webbdesigner på Kellie's pixels också! fett coolt. Synd bara att det inte finns på riktigt än. MEN SNART PEOPLE!

"Gilla" Kellie's pixels :D

Var en inspirerande föreläsare på Högskolan i Dalarna, Johannes Hansen hette han. Han pratade om hur man ska kunna utvecklas som person och börja leva istället för att vänta på att livet ska börja.

Han var mycket bra tyckte jag.

Helvete, mitt företag ska starta. DET BARA SKA DET! Nu på en gång.



Borlänge och My

Har varit i Borlänge under fredagen och lördagen. Vi besökte högskolan Dalarna och fick bo på hotell osv, det var faktiskt ganska kul. Tror inte jag vill gå där dock. Tyvärr... men trevligt hade vi och det var intressant med alla föreläsningar vi fick höra.

När jag kom hem till Enköping igen igår så åkte jag direkt till My som fyllde 18 i torsdags. Vi firade med presenter, soppa och lite Earth Hour på kvällen. Sen fick jag skjuts hem. Blev förkyld under natten i Borlänge så ville inte stanna över natten. Men det var mysigt!

Idag ska jag bara ta det lugnt och spela WoW och kanske fixa lite på några hemsidor. Vi får se vad som händer!



Down goes another one

Everytime I fall asleep my dreams are haunted and everytime I close my eyes I'm not alone...

På tal om saker som inte är relevanta. Skulle behöva packa egentligen, men datorn är ju lite mer lockande! Packa blir säkert uppskjutet till imorgonbitti! Haha! Jag är rätt värdelös på att prioritera... Ja, ja! Imorgon åker vi tåg till Borlänge och en skola som håller i Materialdagar. Ska bli spännande att besöka en till högskola och höra lite om deras program osv. Hoppas att det blir roligt och att vi får VÅFFLOR! (Bara för att jag inte kan sluta tänka på mat).

Har skickat iväg en anmälan till Nyföretagarutbildning - startar på tisdag så jag hoppas att jag får en plats! Just nu är jag trött på allting, vill att mitt jäkla företag ska vara startat och klart så jag slipper krångla ännu mer! Skatteverket ringde idag och ville svara på mina frågor (en månad efter att mitt mejl skickats.. jaha?), så de ska ringa igen nästa vecka.

Vilket himla krångel va! Nu borde jag packa... eller i alla fall sova. Varför är jag så TRÖTT? Klockan är inte ens nio.

Vi får se vad som händer! Ha det!




Rock/Pop- och musikalshow 2011!

FYFAN vilken rolig dag vi haft! Det har varit så nervöst och så stressigt, men FYFAN vad kul det har varit!

Jag är SÅ PEPP!

Kommer massor med bilder, säkert fler senare och även kanske så att jag lägger upp en video! Pappa filmade allt utom sista låten, men det gjorde inte så mycket! Jag är så glad! :)

Synd bara att det markerade slutet på musikalkursen... Det var riktigt sorgligt faktiskt... Men vi har haft det kul! :D



Hoppas på fler bilder från andra som deltog i showen och även kanske lite screens från inspelningen! Inspelningen ska ju även också upp, men den kommer ju vara så lång! Haha, vi får se hur det blir!

FYFAN VAD BRA VI VAR POJKAR OCH FLICKOR!




Repdag klar!

Äntligen är 5h rep avklarat. Är skittrött och hungrig! Ska nog äta nu, sen ska jag slappa. Vet inte riktigt vad jag ska göra dock...
Men Repet gick helt ok, behövde inte vara med på numret som jag kände mig osäker på och resten kändes ganska bra. Mitt solo var osäkert, känner mig förvirrad av att jag bytt partner och att scenen är så pytteliten! Men det blir som det blir, genrep imorgon och show på tisdag!
Just nu är X-rays i Uppsala och har spelat på Länsfinalen i Musik Direkt! De var först och jag hoppas att det gick bra för dem, de ska vidare tycker jag! HEJA HEJA!<3




Repa, repa, repa

Idag är det bara rep med kören och musikalen som gäller. På tisdag är det Giget och då ska allt sitta! Jag har ångest över kläderna jag ska ha. Så jävla fult allting!

Vill inte vara med på ett nummer heller. Det känns inte bra. Blä. Vi får se vad som händer helt enkelt.



But atleast I feel like a superstar!

Har morgonfrisyr, luggen sticker åt alla håll och mitt hår är rufsigt och tovigt. Men! Det är sol ute, jag jobbar med mina hemsidor och allt känns helt ok.

Tro det eller ej, men jag känner mig som en stjärna just precis nu!

Jag tror att det känns så bra för att jag hittat ett enkelt och smidigt sätt att ge mina kunder tillgång till att uppdatera sina hemsidor. CushyCMS har blivit min räddning!

Nu kan jag slappna av när jag får nya kunder istället för att stressa upp mig över komplicerad kodning för att de ska få som de vill. Det är inget att oroa sig över!

CushyCMS logga

Solen skiner ute, vi har fasaner som utforskar vår trädgård, hemsidorna går bra och även fast jag hade det jobbigt igår kväll, så känns det bra nu!




Nyföretagarcentrum



Har äntligen varit hos nyföretagarcentrum!
Vi diskuterade min situation och vi gick igenom boken ovan. Den fyller man i och får på så sätt en affärsplan. Jag fick den av dem, väldigt snällt! Vi gick igenom lite hur man fyller i f-skatteanmälan och vad jag ska göra för att starta mitt företag.

Måste kolla in mina konkurrenter, sätta pris, skriva lite avtal, lära mig bokföra, skriva min affärsplan och göra en budget. Sen kanske det är dags att registrera sig och skaffa f-skattsedel.

Lite tråkigt att det är så mycket att göra innan starten! Är lite nervös inför hur det ska gå med högskolan samtidigt också, men jag tror att det ska gå. Jag vill det!




13 mars

Jasså... är jag 19 nu?

Då ska det firas ordentligt! Mitt sista år som tonåring inleds och det ska firas med en tvåvåningstårta! Det är mitt enda krav. ;)


Det kom en mormor, en bestefar, en farmor, en Harry, En kusinapelsin och en Adam hit och besökte mig för att fira att jag blivit ännu ett år äldre. Självklart fick jag pengar (eftersom att man börjar tycka det är svårt att köpa presenter till mig) men även ett spetslinne och ett ugglehalsband av Linn! Godis fick jag i mängder!

Men det gulligaste måste jag nog säga var de vackra tulipanerna jag fick av sötnosen min ♥





Musik Direkt 2011!

Då var det dags! Den årliga spelningen på Joar Blå: Musik Direkt. I år med ett helt nytt band och en helt ny genre. Jag var utom mig av nervositet!

Hela dagen gick smidigt, förutom möjligen att lunchen var en halvtimme sen. Vi låg till och med en och en halvtimme före i soundcheckschemat! (First ever?) Det betydde i och för sig att det blev mycket dötid, men det var helt ok. Sedan började det närma sig spelning...

Först ut på scen gick Risk of Electric Shock (vi alltså) och det började kännas lite bättre. Introt gick med Jocke på bas och Micke på luftbas och sedan körde vi igång! Det gick skitbra, ända tills jag kollade på Jocke och såg honom dra i en av sina strängar för att visa att den gått av... HERREGUD!

Vi fortsatte, men Jocke kutade av scenen och snackade med teknikerna. Låten gick bra och när den tog slut såg jag Jocke vid sidan av scenen med en ny bas i händerna. Det skulle alltså lösa sig?

Vi började på vår andra och sista låt och basen hängde på och det var inga problem! När vi sedan gick av fick jag höra att basen inte var stämd på samma sätt som allt annat och att det förmodligen inte lät superbra. Alla var superarga efter spelningen pga vår otur. Vi kände verkligen att vi hade en chans att gå vidare och det var ju bara ren jävla otur att strängen gick av.

I slutet kom juryn upp på scen och presenterade de som gått vidare. Föga överraskande gick det band alla sagt hela dagen skulle vinna vidare. De andra som gick vidare var däremot en superrolig överraskning, även fast det inte var vi själva... de andra som gick vidare till Länsfinal i Musik Direkt 2011 var X-RAYS OF ANT-ARCTICA!

Jag är så stolt över min sötnos och mina vänner!<3

Fick inga bra konsertbilder (glömde kameran i väskan!) så det blev bara två bilder från deras soundcheck (bara två eftersom kameran sög). Efter MD så firade vi på MAX alla vänner tillsammans!






Imorgon är det kalas!<3





Fredagen innan MD-11

Future Friday med Cicci och Andreas, väldigt intressant var det! Blev sugen på programmering igen! >.< Besökte McDonald's innan hemfärd. Hemfärden blev minst sagt ett äventyr, tack vare vår förvirrade lärare Carina! Men det var en rolig dag!


Efter att vi kommit hem var det extrarep med bandet inför lördagen!


Spänt var det inför giget! Hur skulle det gå??

 





WoW

Töntar mig med WoW nu min typ enda lediga kväll på veckan.

Har så mycket aktiviteter nu i mars:

Imorgon: Besök på Mälardalens högskola
Fredag: Future Friday i Kista
Lördag: MusikDirekt
Söndag: Jag fyller år!
15 mars: Högskoleanmälan öppnar
(20 mars: UKM med R.O.E.S... blir inte av i vilket fall)
22 mars: Giget (kör och musikal)
23 mars: Rockkarusellen med R.O.E.S och Religionsprov
24 mars: My och Torstein fyller år!
25 mars: Åker till Dalarna med skolan och bor på hotell
26 mars: Mimmibus fyller år och jag kommer hem från Dalarna

Aaaa, tror det var allt... är inte säker! HUR SKA JAG HINNA MED ALLT?




Bo och studera

Anmält intresse till två lägenheter. Inte så himla troligt att jag får dem, men man måste ligga på om man ska ha något. Annars får man tälta...

Är så nervös. Vill prata med Adam snart så jag är beredd om något händer...<3




Längtar längtar!

Kom igen nu, ABC-gruppen kunde ju inte vara segare!
MIN MÖSSA!!




Nu börjar det hända grejer...

Är lite rädd och nervös nu... har kollat lägenheter i skövde och karlshamn och ska anmäla intresse snart. Det är ju såkalrt inte säkert att jag får någon bostad, men jag kan ju i alla fall anmäla mitt intresse. Jag känner mig osäker inför hösten med min och Adam och var jag ska gå och bo någonstans... Det är jätteläskigt!

Pengar också, var får man tag i pengar? Studielånet kommer antagligen fördärva mig. Usch. Jag vill inte egentligen bo ensam, det är det jobbigaste med allt. Jag vill helst bo med Adam, men det kommer inte gå om vi ska gå i olika skolor. Mellan våra skolor är det ju en och en halvtimme bilfärd. Det blir 3 timmar varje dag om vi skulle bo nära ena skolan.

Så det kanske blir till att bo nära sin egen skola och bo tillsammans på helgerna? Jag vet inte. Det känns som att det kommer bli som det är nu, att man kanske inte vill vara tillsammans med den ena för att man behöver plugga. Jag vet inte!

Jag vill så gärna bo med Adam, men ändå nära skolorna. Varför känns det som att det inte kommer fungera?



Skype och jag

[22:58:19] *** Samtalet avslutades, längd: 9:35:38 ***



PA-arbetet

Jadu, nu är det bara köra igång! Vi fick nästan hotmejl av vår lärare på FC om att vi skulle göra alla PA-uppgifter. "Ett kryss i PA1201 gör det mycket svårt att någonsin få gymnasiebehörighet!" - Schysst kille!

Så det är bara sätta igång! Är lite svårt bara för jag har liksom inget namn eller tydlig frågeställning. Vill göra något med mitt företag. Ska ha ett företagsnamn också ju... men typ "*Företagsnamn* - Starta företag under skoltid = <3?"

Jag vet inte! Något roligt liksom! Det ska vara kul och seriöst, något som passar mig :)

Ja, resten av skolan kan ju gå på studentfest, jag ska plugga!



Lektion

Tillbringar lektionen med second life och att bygga stenpelare, typ som i Avatar. Grupparbete är det, men jag känner att jag inte fattar ett jävla skit. Good stuff.





QQ


Ringde nyss skatteverket och fick sitta i en telefonkö på 46 pers. Det var ju KUL. När jag kommer fram så är den enda hjälp jag kan få en mejladress att skicka samma fråga till. Känns ju värt. Jag tror att jag dör snart! Vad vill skatteverket mig?

Jag mejlade alltså dem från skolan... dum idé. Min jävla dator vägrar ju skicka mejl från skolan av någon anledning. Däremot har ett av dem jag skickat från skolan kommit fram, så jag vet liksom inte om det har det eller inte! Jag får helt enkelt skicka igen hemifrån ikväll om jag inte fått något svar. Det värsta som kan hända är väl att de får två mejl. Tråkigt för dem.

Snart kommer mamma och hämtar mig och så ska vi träna. Finns det inga boxplatser kvar så får jag väl träna som en normal person. Jag är dock inte så bra på det. Det är läskigt själv!

Jag vill hem...




My fortune today


(Bild tagen av mig på SACO-mässan)

Känns som att min lycka inte vill vända riktigt. Har massor i skolan och håller bokstavligen på att dö i skolan, jag känner mig plågad när jag är i skolan och sitter på alla lektioner. Jag är så glad att jag tar studenten snart, men det känns ändå så långt borta!

Dessutom vägrar skatteverket ringa mig...  varför vill ingen att jag startar mitt företag? Jag blir galen! Jag är så taggad på att få göra mitt eget och inte behöva känna mig tvingad att göra vissa saker, men inget går som jag vill. Nyföretagarcentrum har ju inte heller svarat. Det är ju sjukt!

Men gjorde en läxa idag, det var bara skriva på. Nu ska jag göra en powerpoint och sammanställa lite bilder till min redovisning. Sen är det bara två prov, en uppsats och säkert tusentals läxor som kommer här och därifrån! Jag blir knäpp.

Ge mig ledigt.